vangennip.reismee.nl

Sigiriya - Kandy

Vandaag kunnen we een beetje uitslapen, om 8:30u verwacht Bandare pas dat we klaar staan voor vertrek; alle tijd dus.

We vertrekken als eerste richting Dambulla, om daar de "golden tempel" te gaan bezichtigen. We zijn nog geen 10 minuten onderweg als we ineens 2 olifanten langs de weg zien staan, je hoeft hier dus niet eens naar een wildpark om deze beesten te zien, het zijn gewoon wilde exemplaren die toevallig de weg eens tegen kwamen. We stoppen heel even, en kijken heel even veilig vanuit de auto; dus niet zoals een andere toeriste die er met camera naartoe rent!!!
We rijden weer verder naar Dambulla, waar we rond 9:15u aankomen. We gaan beginnen aan weer een beklimming; waarom bouwen ze al die dingen toch altijd op zo'n hoogte, en niet gewoon lekker makkelijk op straatniveau?
Na een kwartier klimmen op trappen in de inmiddels bekende zengende hitte komen we op de top aan. We staan dan aan het begin van het heilige gedeelte, dus dat betekent petje af, en schoenen uit. "Gelukkig" staat er een mannetje dat tegen een kleine vergoeding op de schoenen wil letten...ik vraag me dan altijd af, wat als je NIET op je schoenen laat passen? Wat dan? Meer in de trend van de maffia-"bescherming" zullen we maar zeggen...
We betreden de tempels en deze zijn wel heel indrukwekkend. Ze zijn in grotten gemaakt, en in de tempels staan en liggen heel veel Boeddha beelden. De plafonds en wanden van de grotten zijn ook prachtig beschilderd!
Er zijn ook veel boeddhisten die hier vandaag zijn gekomen om te bidden. Als we alle vijf de grottempels hebben bekeken met bijbehorende versierselen en Boeddha's gaan we weer naar beneden.
We vervolgen onze weg naar Kandy, als eerste tijdens deze rit staat op het programma de spice garden, een kruidentuin. We worden door Bandare afgezet en overgedragen aan de gids van de "plantage". Hij verzorgt voor ons de rondleiding; we zien in sneltreinvaart allerlei bomen voorbij komen met een korte uitleg over welke vrucht/wortel er gebruikt wordt voor welk kruid. Niet precies wat wij verwacht hadden, overal lijkt maar 1 of hooguit een aantal exemplaren van te staan. Wij hadden rijen plantages verwacht van eenzelfde boomsoort o.i.d., maar niets van dat alles. Even later merken we ook wel een beetje waarom, de rondleiding slaat om in een verkooppresentatie, er worden allerlei oliëen en zalven tevoorschijn gehaald en verteld waar ze al niet goed voor zijn. Nadat alle producten besproken zijn, krijgen we een lijst, en mogen we aankruisen wat we allemaal nodig hebben en dus willen kopen....op een lijst zonder prijzen....dacht het niet, niks nodig!
En weer verlaat een tevreden klant het pand...en blijft een ontevreden gids achter...
Gelukkig hebben we nog meer op de route liggen vandaag; volgende stop de batik factory. Het blijkt een klein werkplaatsje te zijn waar 3 dames met de hand stof aan het batikken zijn. Het proces wordt uitgelegd, en...we komen daarna in het winkeltje terecht. (Achteraf vragen we ons af of alles in het winkeltje ook allemaal handwerk is geweest, maar ok).
Na deze "excursie" gaan we op weg naar de silk garden; ons idee is dat het het gaat om een plantage, waar men iets met zijde oogst doet...zijderupsen fokken ofzo?
Echter niets is minder waar...om verwarring te veroorzaken of geen argwaan, heeft een slimmerik zijn winkel Silk Garden genoemd...dus weer een winkel...niks geen humpende rupsen!
Maar Bandare heeft nog 1 verrassing in petto voor ons, de gem stones museum. Nou, die zien we eigenlijk al de hele week aankomen, dus dat wordt geen verrassing meer, die andere hadden we eigenlijk niet verwacht. De gem stones museum, is eigenlijk gewoon een videootje dat opgezet wordt bij een juwelier, waarvan de audio niet te verstaan is, en waar ze wat vitrines hebben staan met ruwe stenen. Daarna word je natuurlijk langs de vitrines geleid met de sieraden...
We gaan er voor het gemak maar vanuit dat Bandare verplicht is om ons langs deze zaken te leiden langs onze trip, en gaan hem er even niet lastig mee vallen, maar het moet dan wel bij deze ene keer blijven.
Na de verkooppogingen gaan we naar ons hotel in Kandy, tijdens de rit voor hebben we voor het eerst regen in onze vakantie, gelukkig zitten we in de auto, dus hebben we er weinig last van.
We zijn op tijd bij het hotel om toch nog even een duik te nemen in het zwembad, de regen is weer weggetrokken, en het ziet er allee nog maar een beetje dreigend uit. Het is hier trouwens al wel een stukje koeler dan we gewend zijn. Ook het zwembadwater heeft hier last van...heel lang zwemmen we dus niet.
's Avonds eten we in het hotel, en na het eten willen we nog even op de bovenste etage van het hotel gaan kijken om te kijken of het uitzicht de moeite waard is. Daar zijn ze bezig met de voorbereidingen voor een bruiloft van morgen, maar een aardige hotelbediende leidt ons even naar het balkon, en laat ons ook even trots de versieringen voor de bruiloft zien. Het ziet er inderdaad allemaal feestelijk uit. Het uitzicht boven is ook mooi, en we worden vriendelijk uitgenodigd om morgenvroeg nog een kijkje te komen nemen als het licht is. Dat zullen we dus zeker doen...

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!